La cuina dels genis: Arrels per al futur
Resum
L’objectiu principal d’aquest llibre és crear una eina turística basada en experiències gastronòmiques i culinàries al voltant de la ruta cultural d’El Paisatge dels Genis, que compta amb les figures de Pau Casals, Antoni Gaudí, Joan Miró i Pablo Picasso. Per això, els professionals traslladen a la cuina i a la restauració el llegat, l’obra, els valors i el paisatge inspirador dels genis i han creat el que anomenem La Cuina dels Genis. La taula està parada: bon profit!
***
Índex
Pròleg
EL GENI I EL PAISATGE
Pau Casals. Del Vendrell al món
Gaudí. “La originalitat consisteix a tornar a l’origen”
Miró. El geni i el paisatge
Picasso. La sublimació del paisatge
ELS FRUITS DE LA TERRA. EL PRODUCTE
El Vendrell. La ruta del xató i altres llepolies
Reus. Una ciutat entre el mar i la muntanya
Mont-roig i Miami. Els seus millors sabors i aromes
Horta de Sant Joan. La seva gastronomia
LES MANS QUE TREBALLEN. ELS PRODUCTORS
Pau Casals. El Vendrell
Gaudí. Reus
Miró. Mont-roig del Camp
Picasso. Horta de Sant Joan
EL GUST ÉS NOSTRE. LA CUINA
Pau Casals. El do de la creativitat
Gaudí. L’origen de totes les coses
Miró. De Mont-roig al món
Picasso. Els temps de Picasso